Groen gaat overal vooruit

15 Oktober 2012

Groen gaat overal vooruit

Dankzij jullie is er eindelijk een échte groene stem in de gemeenteraad. Voor alle details van de verkiezingsuitslag, ga naar  .  Bedankt kiezers!

http://www.vlaanderenkiest.be/#/gemeente/23081/uitslagen

Groen gaat trouwens overal vooruit! Een woordje van nationaal voorzitter Wouter Van Besien:

"Forse winst in haast alle centrumsteden, de grootste partij in Zwijndrecht met 33,6% ,Groen-burgemeester Ingrid Pira haalt de meeste voorkeursstemmen in Mortsel, Groen stijgt tot boven de 15% in Leuven en zet forse winsten neer in Mechelen, Oostende, Brugge, Roeselare," Groen-voorzitter Wouter Van Besien is meer dan tevreden met het resultaat dat zijn partij vandaag heeft neergezet. "Wij zijn de tweede winnaar van de verkiezingen. Er komen minstens 60 mandatarissen voor onze partij bij. Groen gaat overal vooruit."

De lokale verkiezingen van 14 oktober tonen een duidelijke winst voor Groen. De partij zet haar lokale verankering fors door. In de centrumsteden doorbreekt de partij op verschillende plaatsen de 10%-grens met Leuven en haar 15% als uitschieter. In Zwijndrecht blijft Groen, die de burgemeester had, de grootste partij met 33,6 %. In Mechelen, waar Groen in het bestuur zat, stijgt de stadslijst met 3 procent en blijft ruim de grootste. In Mortsel beloonden de kiezers Groen-burgemeester  Ingrid Pira met de meeste voorkeurstemmen en een stijging met 4 zetels ."Over heel Vlaanderen heeft Groen zijn  ambitie om 50 bijkomende gemeenteraadsleden te halen,  gehaald", stelt Van Besien tevreden vast. "De kiezer heeft het gehad met de verstarde politiek van de traditionele partijen en heeft de vernieuwing die Groen bracht, duidelijk gesmaakt. Deze knappe resultaten leiden tot maar 1 conclusie, Groen is de tweede winnaar van de verkiezingen," aldus Van Besien: "Samen zullen we die duidelijke vraag van de kiezer naar vernieuwing in beleid omzetten: een mobiliteitsbeleid dat de mens centraal stelt, een stevig sociaal beleid en meer participatie, daar gaat Groen voor."Van Besien besluit: "Deze verkiezing kent twee duidelijke winnaars en Groen is daar een van. Wij bedanken al onze kiezers en iedereen die zich samen met ons heeft ingezet om van deze verkiezingen een succes te maken."