Groene ideeën voor marktplein St'zeel

20 September 2012

Groene ideeën voor marktplein St'zeel

Groen wil een duurzame en sociaal-ecologische oplossing voor het braakliggend terrein naast de oude Spar aan de markt van Steenokkerzeel. Groen vindt het geen goed idee dat burgemeester Servranckx op de site van de oude Spar een nieuwe sociale wijk wil realiseren.  De   moet een aangename handel- en ontmoetingsplaats worden. Rond het marktplein moet daarom absoluut voorrang gegeven worden aan winkelpanden en diensten. De ligging is ideaal voor een , met veel parkeerplaatsen en twee scholen vlakbij. En de nood aan kinderopvang is hoog! 

markt van SteenokkerzeelcrècheDe oude veilinghal kan met wat renovatiewerken omgetoverd worden tot een duurzame multifunctionele grote ruimte. Die hal kan dan dienst doen als uitbreiding voor de zondagse markt, als plek voor biomarkt, boerenmarkt, ruilbeurs, 2dehandsmarkt, ... etc. Van het braakliggend terrein kan men o.a. een groene oase maken voor jong en oud; met speelpleintje, petanquebaan, skateparkje, bankjes onder schaduwrijke bomen, etc.

Ook deredactie.be pikte onze actie op: http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/verkiezingen2012/vlaams-brabant/Steenokkerzeel/Steenokkerzeel_VK_120919_groen