Melsbroek zoekt bakker (m/v)

16 September 2012

Melsbroek zoekt bakker (m/v)

Voluit voor meer middenstand! Groen wil de lokale economie in Groot-Steenokkerzeel flink stimuleren. Want meer middenstand betekent meer leven, bruisende centra, meer ontmoetingsplaatsen, minder kilometers en meer jobs.Om meer middenstand aan te trekken moeten we het startende ondernemers gemakkelijk maken. Daarom wil Groen een 

gemeentelijke dienst Middenstand oprichten, waar mensen met ondernemersplannen terecht kunnen met al hun vragen. Daarnaast moet de Middenstandsraad nieuw leven ingeblazen worden. Zo kunnen lokale ondernemers zich verenigen en het schepencollege en de gemeenteraad adviseren .

Een gezonde middenstand is een onmisbare schakel voor een levendig dorp. In Melsbroek moet het tij dringend keren: de ene na de andere winkel vertrok de voorbije jaren uit Kerkstraat, de enige winkelstraatvan het dorp. Zelfs de bakker gaf er de brui aan. Met vestigingssubsidies en starterspremies wil Groen beginnende ondernemers opnieuw de weg wijzen naar Melsbroek.

De markt van Steenokkerzeel moet een levendige handelszone worden. Groen wil inzetten op een aantrekkelijke omgeving van het marktplein door verfraaiingswerken aan te moedigen en mooie historische gebouwen in de kijker te zetten. Groen vindt het geen goed idee dat men op de site van de oude Spar een nieuwe sociale wijk wil realiseren. Rond het marktplein moet absoluut voorrang gegeven worden aan winkelpanden en diensten. De ligging is ideaal voor een crèche, met veel parkeerplaatsen en twee scholen vlakbij. En de nood aan kinderopvang is hoog!

In de vroegere lingeriewinkel komt een Carrefour Express. Op zich goed nieuws, maar Groen wil ervoor zorgen dat dit niet ten koste gaat van de bestaande bakker, de bestaande krantenwinkel en de bestaande slager! Groen wil met de uitbater afspraken maken, zodat onze middenstanders zo weinig mogelijk nadeel ondervinden.

In Perk moeten de nutteloze paaltjes voor het KBC-kantoor aan de Tervuursesteenweg verdwijnen. Zo komt er parking vrij voor de nabijgelegen handelszaken.