Griet Deroover

13e plaats  

Met een hart voor natuur, mens en dier

Mijn familie woont sinds generaties in Melsbroek en omstreken.  Toen ik 10 was, begreep ik niet waarom mijn ouders hier wilden blijven wonen: de perziken aan de bomen zagen zwart en er was toen al veel lawaai van de Haachtsesteenweg, snelwegen en vliegtuigen.  

Maar wanneer ik 20-tiger werd, begreep ik het wel:

  • het geluk van een warme gemeenschap waar al je vrienden en familie wonen, groen en toch dicht bij Brussel.  In mijn jeugd was ik dan ook graag lid en leiding van Chiro Splinter en later lid en bestuur van jeugdclub Blizzard.  
  • Ik zag dat we gelukkig nog een stuk bos hebben dat ons wat schone lucht geeft en het geluid ietwat tegen kan houden.  Maar het kan en moet beter. We hebben dat groen nodig om te overleven !

Nu ben ik 40-tiger en wil ik me inzetten voor de toekomstige gemeenschap van ons dorp.  

Via kleine initiatieven probeer ik daaraan mee te werken door het aanvragen en maken van een boekenruilkast, een gezelschapsspelenbox en me lid te maken van mooimakers.be waarmee ik me inzet voor het opruimen van zwerfvuil.

Hopelijk kan Groen mee besturen en het 'anders' doen dan de voorbije 40 jaar en zorgen voor uw gezonde en warme toekomst hier in Steenokkerzeel.

Leeftijd: 42

Status : samenwonend, mama van 2 dochters van 11 en 13 jaar.

Opleiding :

Graduaat Marketing

Beroeps(-ervaring) :

Medewerker communicatie en marketing (9 jaar)

Aankoper bij CM (bijna 10 jaar)

Hobby’s en interesses:  

Hobby’s: Koken, fietsen, wandelen, paardrijden, badminton, avondschool in alles aangaande horeca.

Interesses: alles ivm koken en drinken, natuur, dieren.

Engagement :

In mijn jongere jaren: chiroleidster Chiro Splinter en in bestuur van JC Blizzard.

De mens en het milieu in brede zin: zo heb ik bijvoorbeeld een boekenruilkast en gezelschapsspelenruilkast opgericht in Melsbroek, en heb ik een straat en de wijde omgeving daarvan geclaimd via mooimakers.be om proper te houden.